Ускоро измјене сета закона ради повећања плате

21.06.2018 Актуелно

 „Желимо са послодавцима да направимо споразум да се држава одрекне једног дијела доприноса и накнада које плаћају послодавци, али морамо бити сигурни да ће се то вратити радницима, а не да то узму себи“, рекао је Додик.

Он је навео да се воде разговори са пословном заједницом о томе и да су и они заинтересовани.

„Видјећете да ћемо за десетак-петнаест дана у парламенту измијенити законе и створити услове да се ниже плате повећају, а да високе остану на истом нивоу“, рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да ће бити створени и услови за још једно повећање пензија да краја године.

Додик је подсјетио да су почетком ове године бесповратна средства за пољопривреду повећана са 60 на 71 милион КМ и да су сва удружења која представљају пољопривреднике била задовољна са оним што су договорили са Владом, те да се данас редовно извршавају те обавезе.

„Сјећате се да је прије него што сам ја дошао, али не само захваљујући мени наравно, главна вијест на Дневнику била хоће ли бити или неће пензија. Сада се и пензије и плате редовно исплаћују, као и све накнаде. Повећавају се плате, пензије, улажемо у реконструкцију путева, правимо школе…“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да се власт Српске прије неколико година опредијелила да реконструише постојеће болнице и изгради нове тамо гдје је потребно, имајући у виду потребу за квалитетним здравственим услугама.

„У зворничку болницу сада иде реконструкција од 2,5 милиона КМ, а раније је исто улагано, у Бијељини је већ изграђена, у Источном Сарајеву се завршава болница“, подсјетио је Додик.

Он је закључио да је Република Српска данас стабилна и да је поносан што 12 година од како је предсједник Владе или Републике, може иза себе да остави много пројеката широм Републике Српске.

„Могу да оставим стабилну Републику Српску, могу да кажем да смо у овом времену издржали многе притиске, да смо издржали притиске глобалне економске кризе која је девастирала многе земље“, констатовао је Додик.

Архива