У Бањалуци отворен Специјалистички центар „Дентална клиника“

14.06.2018 Актуелно

 

Оно што ову установу издваја од свих је што ће сада све специјализације у области стоматологије бити одвијана у Денталној клиници, умјесто што су специјализанти до сада одлазили у земље региона.

Врата Денталне клинике биће отворена за пацијенте Српске са здравственом књижицом.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поздравио је формирање ове денталне клинике Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, нагласивши да је она кључна тачка око које ће се одвијати цјелокупне активности у тој области у овдашњем друштву.

„С овим није завршена модернизација. Потребно је још више учинити како би то заиста постао један од главних центара“, рекао је Додик новинарима.

Предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да ће данас отворени модерни центар имати вишеструку улогу – омогућиће стицање практичних знања и едукацију овдашњих специјализаната, кадрова и студената.

„Друга важна улога је пружање становништву конкретних услуга у области стоматологије“, рекла је Цвијановићева.

Декан Медицинског факултета Бањалука Ранко Шкрбић рекао је да је „Дентална клиника“ нова организациона јединица те образовне установе, те да ће Универзитет у Бањалуци тиме први пут као правни субјект моћи да пружа услуге грађанима из разних области по узору на универзитете у свијету.

Архива