Свјестан пораза од Додика, Иванић излобирао долазак британских војника

09.06.2018 Актуелно

 

Марковићева је нагласила да Иванић, суочен са чињеницом да ће изгубити од свог противкандидата за српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, покушава уз помоћ својих старих пријатеља Британаца да обезбиједи побједу на предстојећим изборима“.

„Позната ствар је да је Иванић тврдио да има отворена врата свугдје у свијету и да има разумијевање свих земаља. Ко је други могао да позове енглеске војнике и десантне снаге него неко ко је близак са њима, а то је свакако Младен Иванић“, истакла је Марковићева.

Она је нагласила да је Иванић и под страшним притиском јер је свјестан да ће предсједник Додик остварити апсолутну побједу али гласовима српског народа, а не уз помоћ британских војника.

Марковићева је увјерена да ће грађани Република Српска на предстојећим изборима показати да желе лидере које ће сами изабрати и који ће бити лидери у правом смислу те ријечи а не слуге странаца.

Британски „Тајмс“ објавио је да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО-а у БиХ како би „спријечили руско мијешање у октобарске изборе“.

Британски министар одбране Гавин Вилијамсон о овоме ће обавијестити 28 министара одбране земаља чланица НАТО-а на састанку у Бриселу.

„Овај размјештај снага показује нашу преданост да избори у БиХ буду слободни и поштени, те да се одрже без прекида и малициозних спољних утицаја“, рекао је министар одбране током дводневног састанка у сједишту НАТО-а.

Архива