Подршка Вучићу да одбије приједлоге за Косово који нису у интересу Србије

15.06.2018 Актуелно

„Морам да кажем да то могу да ураде само јаки лидери и да његова позиција треба да буде ојачана и у Србији, а ми из Републике Српске несумњиво подржавамо његов приступ“, рекао је Додик новинарима након сусрета са Вучићем.

Додик је нагласио да односи Србије и Републике Српске никада нису били бољи.

„Република Српска је, без обзира што је то табу тема код неких Западњака, заинтерсована за добра рјешења у Србији. Ми не одустајемо од подршке таквим рјешењима и радујемо им се. Знамо колико је тешко у овом времену и преговатати о тако круцијалном питању као што је Косово и Метохија“, истакао је Додик.

Он каже да Српска исто тако сматра да је национални приоритет за Србију, као државу и нацију, Република Српска, јер ту живи 1,2 милиона Срба. „Једног дана ту лекцију морају да науче и не само у Сарајеву, него и на Западу“, рекао је Додик.

Наводећи да је на састанку било ријечи и о важним питањима за односе Србије и Републике Српске, Додик је истакао да је највећи дио разговра био посвећен ситуацији у вези са Косовом и Метохијом, те да га је Вучић упознао о свим позицијама и одређеним приједлозима, као и својим ставовима у вези са тим.

„Морам да кажем да веома разумијем позицију Вучића, који не прихвата да се на штету Србије и српског народа направи било какво рјешење“, рекао је Додик.

Он је навео да неки људи из Србије са различитих мјеста покушавају да отежају преговарачку позицију Вучића.

„Вучић ме је обавијестио о томе да ће се наставити разговори Београда и Приштине у Бриселу крајем овог мјесеца, са јасним позиционирањем Србије, а то је одбрана српских националних и државних интереса на Космету, од чега нема одступања“, рекао је Додик.

Каже да то разумије, јер је много пута био у сличним разговорима.

„Веома је важно да људи у Србији, без обзира на којим политичким позицијама се налазе, треба да подрже и ојачају преговарачку позицију Вучића и делегације Србије у тим разговорима“, рекао је Додик.

Архива