Побједом СНСД-а – на нивоу БиХ биће само људи лојални Српској

25.06.2018 Актуелно

 

„Они који су лојални било чему другом осим Републике Српске тамо неће моћи да раде. Сада посматрамо људе и веома брзо ћемо знати ко је на страни лојаности, а ко није“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Додик је рекао да СНСД „посједује доказе за многе људе који су се продали за свој сто и плату, раде против интереса Републике Српске“ и „који су спремни да праве пропусте на штету Срба и Републике Српске и да чак дају легитимитет“.

„Највећи број њих је у Обавјештајно-безбједносној агенцији /ОБА/, која сада оперативно прати и проводи активности на разбијању Републике Српске. План је био да се ОБА извуче из структура парламентарног надзора, што су они и учинили да би ово могли да раде“, појаснио је Додик, који је кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Он каже да је данас на ђелу ситуација да су људи српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, који се налазе у ОБА, истовремно и главни оперативци за рушење Републике Српске.

„Такви људи могу одмах да пакују кофере. Могу рећи свакој куварици, чистачици, портиру који су Срби, а нису радили за Републику Српску, да неће тамо више радити. Нека то схвате као пријетњу, јер је то сасвим логично“, додао је Додик.

Предсједник СНСД-а је напоменуо да овој странци требају само људи лојани Српској, а не Срби каквих је било кроз историју који су дошли главе српском народу и националним интересима.

Додик је истакао да је СНСД најјача и најмоћнија политичка партија, што су показали на свим изборима у посљедњих 12 година.

„У СНСД-у морамо додатно да се мобилишемо, да разумијемо ситуацију у којој се налазимо, те да људима објаснимо да су са друге стране на позицијама они који промовишу пробосанску активну политику, коју подржавају странци, њихов новац, оперативне и обавјештајне структуре“, рекао је Додик.

Он је истакао да СНСД-у неће бити једноставно да грађанима објасне да разумију ситуцију.

„СНСД је владајућа странка и популарна са својим коалиционим партнерима. Све анкете говоре о томе да је побједа готово извјесна, али то је привукло, прије свега, Британце и неке друге да уложе доста напора и дискредитују Републику Српску и ову власт која чврсто стоји на позицијама Српске“, рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а истиче да ти странци желе да на власти добију људе који ће промовисати пројекте централизације земље, те преноса надлежности и овлаштења Републике Српске на ниво БиХ.

Додик каже да избори у октобру нису само питање тренутка и овог времена, већ континуитета, јер су странци, раније окупљени око старе америчке адмистрације, а сада око Британаца, разграђивали Републику Српску и централизовали БиХ.

„Од тога немамо ништа. БиХ не смије да буде нова заблуда за Србе, као што је то била Југославија у два наврата и ми морамо да бранимо наше интересе. Ми јесмо Дејтонским споразумом постављени у БиХ, али исто тако је нама тај Дејтонски споразум дао уставна права и легитимно је да се боримо за Устав БиХ“, поручио је Додик.

Он је указао да је Дејтонски споразум скрнављен управо напорима странаца, напомињући да Република Српска од отимања и преноса надлежности на ниво БиХ није добила ништа.

„У посљедње три године имамо на сцени људе који су отишли из Републике Српске и покушавају да сломе Српску заједно са странцима. Они више не смију да добију подршку народа. Они се труде, не због народа, него да би испунили оно што су обећали странцима“, појаснио је Додик.

Он је указао да се ти људи више налазе у страним амбасадама у Сарајеву него са народом, те да СНСД у том погледу показује да је народ на његовој страни, што се најбоље види кроз изборе.

„Ако добијемо велику подршку, Република Српска ће се етаблирати као сигурна и непоколебљива у свом настојању да остане и постане једна од двије српске државе – Србија и Република Српска“, додао је Додик.

Архива