Клуб Срба у ДН ПФБиХ већим дијелом попуњен странкама којима није стало до интереса српског народа

04.06.2018 Актуелно

Ковачевић сматра да је изузетно лоше што сви фактори у БиХ и представници свих конститутивних народа нису укључени у овако важна питања, каква су измјене Изборног закона које се тичу избора делегата у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/.

„Клуб Срба у Дому народа Парламента ФБиХ у неколико наврата није попуњен до краја и чак је и већим дијелом попуњен од странака које долазе из ФБиХ и којима уопште није стало до интереса српског народа“, напоменуо је Ковачевић.

Према његовим ријечима, мора се наћи рјешење како да Србе у ФБиХ представљају они људи који су, због тога што су остали у ФБиХ, платили и данас плаћају високу цијену, а не да Србе у ФБиХ представљају они који су наплатили цијену што у име Срба раде за интересе неких других народа.

„Сматрамо да је то изузетно битна тема и да је јако лоше што партије из Републике Српске не учествују у овим разговорима. На крају се поставља питање ко ће да усвоји те измјене ако српске странке не буду учествовале у преговорима“, нагласио је Ковачевић.

Архива