Иванићеве тврдње о серији писама – класична превара и обмана јавности

27.06.2018 Актуелно

 

„Истина је да је Иванић из кабинета предсједника Републике више пута био упозораван и питан о појединим темама, али да је он самоиницијативно упутио, како каже, серију писама на адресу предсједника то је превара. Не може сада, након четири године игнорисања институција Српске да обмањује јавност да га је интереасоивао став Републике Српске, када није“, рекли су Срни у кабинету предсједника Републике након Иванићевог наступа на АТВ гдје је тврдио да је на адресе институција Републике Српске и власти упутио серију писама у којима је тражио њихове ставове, али да није добио одговоре.

Срна је и у Влади Републике Српске добила сличан одговор.

„Из кабинета српског члана Предсједништва БиХ за четири године стизало је веома мало поште на адресу Владе и није нам познато на које адресе је Иванић слао, како рече, серију писама, али на адресу Владе Републике Српске није, и сматрамо некоректним да своју политичку самовољу покушава да сакрије кроз такве тврдње“, истакли су у Влади Српске.

У одговору Срни појашњавају да су четири године из Владе Српске упорно упозоравали српске представнике у заједничким иснтитуцијама да не могу да доносе одлуке без консултације са онима који ће их проводити.

„Јавност у Српској је свједок да су се готово сваки пут оглушили о наша упозорења и да је управо њихова отуђеност од институција Српске и народа који их је бирао узрок наших великих неслагања“, истакли су у Влади.

Покушај Младена Иванића да сада ствар представни другачије и у Влади Републике Српске и у кабинету предсједника Републике виде као „покушај прања четири године мандата јер су суочени са чињеницом да у октобру иду пред бираче и у Републици Српској коју су четири године заобилазили“.

Архива