Грађани имаjy право на протесте, али на законом предвиђен начин

13.06.2018 Актуелно

 

Ковачевић је нагласио да је законом дефинисано и на који начин, на којим мјестима и у складу са којим принципима се протести могу организовати, а прије свега тако да грађани који у протестима не учествују могу несметано водити свој свакодневни живот.

„Не можемо да се не осврнемо и осудимо инцидентне ситуације које су се догодиле, као што су блокирање возила хитне помоћи, приступних путева према болницама или напади на Полицију Републике Српске која је на тим мјестима да би бринула и о сигурности оних који протестују, као што смо свједочили у Градишци када је дошло до физичког контакта возача камиона и оних који су блокирали саобраћај“, рекао је Ковачевић Срни.

Он је додао да незапосленим грађанима и грађанима са најнижим платама од 400 или 500 марака ништа не значи информација да је цијена горива у Српској нижа од оне у земљама у окружењу, али то је једноставно чињеница, а институције Српске су најавиле да ће помоћи тим грађанима.

„Разумијемо протесте грађана због цијена горива. Влада Републике Српске је најавила мјере у том погледу, а и раније је кроз регресирано гориво показала да је спремна да помогне онима које цијена горива највише оптерећује, а то су пољопривредници у току сезоне радова“, рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је најављено и повећање плата, а Завод за запошљавање константно проводи пројекте запошљавања и самозапошљавања.

Архива