Додик отворио у Добоју Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета

11.06.2018 Актуелно

 

Од укупне вриједност уложених средстава у изградњу Центра, Влада Српске уложила је четири милиона KМ, град Добој 1,3 милиона, Саобраћајни факултет 1,3 милиона, те „Електро Добој“ 200.000 KМ.

„Република Српска завршава 120 километара ауто-путева и овакви институти имаће своју сврху“, нагласио је предсједник Републике Српске током свечаног отварања Техничко-лабораторијског центра.

Додик је рекао да је задовољан што је Универзитет Источно Сарајево богатији јер посједује најмодернију опрему, захваљујући напорима Владе Српске и њених министарстава, града Добоја и Универзитета.

Он је рекао да је веома важно да сарађују различити нивои власти, поготово републичке и локалне, и подсјетио да је град Добој велико инвестиционо градилиште.

Додик је подсјетио на пројекат изградње нове болнице у Добоју у коју је Влада уложила значајна средства, наставак изградње Kоридора „Пет це“, као и завршетак ауто-пута Добој-Бањалука ове године.

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је концепт ресорног министарства – наука у свим политикама, те додао да улагања у путну инфраструктуру и безбједност у саобраћају представља добробит за све.

Он је рекао да Влада Српске значајно улаже у развој знања као важан ресурс Српске.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић захвалио је предсједнику Републике Српске и Влади Српске што улажу у овај град и на најавама будућих инвестиционих пројаката.

Свечаности присуствују и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, представници Универзитета Источно Сарајево, Саобраћајног факултета у Добоју и локалне управе у Добоју.

Kамен темељац за изградњу пословног објекта Техничко-лабораторијског центра положили су 29. септембра 2015. године министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и градоначелник Добоја Обрен Петровић.

Свечаност отварања техничко-лабораторијског центра Саобраћајног факултета у овом граду организована је поводом манифестације „Дани саобраћаја“.

Архива