Додик ће задати коначни ударац штетној политици СзП

01.06.2018 Актуелно

 

„Побједа Милорада Додика означиће крај политике која је у Републици Српској представљала ставове сарајевске чаршије и која је нанијела огромну штету интересима српског народа и положају српских представника у заједничким институцијама“, рекао је Кошарац Срни.

Коментаришући изјаву предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Младена Босића да евентуални избор Младена Иванића значи напредак кроз мир и просперитет, а Милорада Додика сталне конфликте, Кошарац је упитао шта је то добро и напредно за Републику Српску учинио Младен Иванић са позиције члана Предсједништва БиХ.

„Није добро и напредно сједити скрштених руку, јачати политику Бакира Изетбеговића и охрабривати његове отворене нападе на Републику Српску и њене институције. Значи ли напредак, мир и просперитет прећутно одобравање војне вјежбе на Мањачи са америчким авионима који су бомбардовали Републику Српску и Србију? Да ли је напредно ово што раде бошњачки амбасадори по свијету, који се са Иванићевим шефом дипломатије Игором Црнатком утркују у томе ко ће Републици Српској направити већу штету“, упитао је Кошарац.

Он је упитао и да ли је за Републику Српску „корисно и просперитетно стално кориштење заједничких институција за нападе на дејтонске надлежности ентитета и за финансијско и политичко слабљење Републике Српске“.

„Коначно, да ли је за Републику Српску добро то што се Иванић, /Мирко/ Шаровић и Босић праве да не чују пријетње Дениса Звиздића да ће Република Српска морати да проведе сваку одлуку Савјета министара, па и ону која се тиче смјештаја миграната“, нагласио је Кошарац.

Он је додао да је Младен Иванић у потпуности оправдао гласове Бошњака, уз помоћ којих је прије четири године ушао у Предсједништво БиХ.

„Иванић и данас чини све да поново добије те гласове, али му овога пута неће помоћи. У Предсједништво БиХ ће, под заставом Српске и са пуним легитимитетом српског бирачког тијела, ући Милорад Додик, државник који неће конфликте, али хоће заштиту, реализацију и међународну промоцију уставних права Срба и Републике Српске“, поручио је Кошарац.

Он је одбацио оцјену Младена Босића према којој кандидат СДС-а за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица може да понуди нешто ново у односу на кандидата СНСД-а Жељку Цвијановић.

„Говедарица је у Народној скупштини пуних 12 година и никада ништа није направио за Републику Српску. Он је и данас само послушник и мегафон интересне групе која је осмислила издајничку и губитничку политику СДС-а, од које је побјегао и још бјежи бројни истакнути кадар те странке“, рекао је Кошарац.

Он је додао да ће се Говедарици супротставити Цвијановићева, која је водила двије Владе Републике Српске и у посљедњих пет година, заједно са Додиком и коалицијом странака које чине власт у Републици Српској, реализовала огроман број пројеката који су унаприједили квалитет живота и подигли стандард грађана на сваком педљу територије Републике Српске.

„Не постоји општина и град у Републици Српској, без обзира на то ко чини локалну и градску власт, у којој премијерка Цвијановић и предсједник Додик не могу да се похвале пројектима и дјелима која су иза себе оставили. Тако ће бити и ове године и наредних година јер ће Жељка Цвијановић са позиције предсједника Републике Српске и Милорад Додик са позиције српског члана Предсједништва БиХ наставити започете послове на развоју и јачању Републике Српске“, закључио је Кошарац.

Архива