Цвијановић: Превише политике у раду Анкетног одбора

20.06.2018 Актуелно
 
Цвијановићева је навела да је Анкетни одбор вођен тако да је био ограничен број оних који су позивани на саслушање, а да се тамо нису нашли многи који тврде да апсолутно знају шта се десило.
 
– Да су се и они нашли тамо да подастру своје одговоре тек би то онда била заокружена прича. Рађено је на начин који није дорастао, излазило се са разним квалификацијама, а било је сметњи и неслагања и око тога на који начин је прошириван сам Анкетни одбор. Ту има много ствари за које је потребно да парламент да своје мишљење – рекла је Цвијановићева за АТВ.
 
Цвијановићева је поновила ранији став да као човјек не жели да се политички злоупотребљавају личне трагедије, али да је, нажалост, то учињено, што се видјело и кроз рад Анкетног одбора, али и у неким другим стварима.
 
– Злоупотребљава се и на начин да то постоје или је све вријеме било политичко оруђе у рукама опозиције која покушава сваког живог да доведе у везу са тим догађајем. Они покушавају све нас који имамо неку позицију, а на другој смо политичкој страни, да доведу у везу са тако нечим, што је страшно – нагласила је Цвијановићева.
 
Према њеним ријечима, то је тешка злоупотреба једне велике трагедије и то само показује „докле је дошла та политичка контаминација“.
 
– Ако вам дође неко, ко јесте лидер опозиционе партије и каже „Нисмо довољно искористили овај случај“, као човјек се најежим. Па ко сте ви људи, шта ви то користите? – упитала је Цвијановићева.
 
Она је поручила да треба тражити истину у сваком случају, поготово у оваквим трагедијама.

Архива