Цвијановић: Источно Сарајево је стратешки дио Републике Српске

24.06.2018 Актуелно

 

„Влада Републике Српске је данас финансијски много јача и њен буџет је много стабилинији у односу на неки претходни период, тако да смо могли да у посљедње двије године, иако то никада нисмо ни престајали, инвестирамо у ово подручје и издвојимо више средстава, те да размишљамо на стратешки начин“, рекла је Цвијановићева новинарима након састанка са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем.

Она је нагласила да у град Источно Сарајево и општину Источно Ново Сарајево не треба улагати да би то биле спаваонице, већ град и општина пуна садржаја, који живе свој пуни живот.

„Из тог разлога и наши пројекти се не односе само на инфраструктуру, него и на проширење садржаја попут изградње позоришта и других културних и спортских институција“, истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, циљ Владе Српске јесте да грађани Источног Сарајева ту живе и проводе своје вријеме, да не морају нигдје отићи да би испунили неку од својих жеља или потреба.

„Друга важна димнезија нашег рада јесте да смо се одлучили да приведемо крају изградњу болнице у Источном Сарајеву, која има регионалну важност и карактер и самим тим је врло важна и за Републику Српску и њен здравствени систем у цјелини“, навела је Цвијановићева.

Она је најавила нове заједничке пројекте у овом дијелу Републике Српске, посебно на развоју инфраструктуре и запошљавању, нарочито путем формирања пословне зоне.

„Чињеница да у овој општини имате 10 милиона КМ буџета, а да је реализација инвестиција у износу од 11 милиона КМ – говори о приступу саме општине, њеног начелника и администрације, али и Владе Српске да се дође до таквог износа. Важно је да идемо даље, знамо шта нам је радити и очуваћемо достигнуто, уз даљу надоградњу, те изаћи у сусрет грађанима, јер ми у свакој ситуацији поштујемо човјека и његове потребе“, рекла је премијер Српске.

Начелник општине Источно Ново Сарајево уручио је данас Цвијановићевој највеће општинско признање – Повељу Источног Новог Сарајеву, на чему је она изразила велику захвалност, нагласивши да је то најбоља потврда за предан и заједнички рад са локалним заједницима у Српској.

Архива