Цвијановић: Добра сарадња Владе и социјалних партнера

27.06.2018 Актуелно

 

Саговорници су размијенили мишљење о мјерама које је Влада предложила с циљем повећања нето плата запосленима у реалном и јавном сектору у Српској кроз повећање неопорезивог дијела дохотка.

Цвијановићева је изразила задовољство што између Владе и социјалних партнера постоји добра сарадња и висок степен разумијевања, те додала да је заједнички циљ и стратешко опредијељење економска стабилност и унапређење положаја свих радника у Републици Српској.

Представници Конфедерације синдиката истакли су да подржавају предложене мјере Владе Српске, те да ће у наредном периоду наставити да, кроз партнерски однос са институцијама Српске, дјелују у правцу унапређења материјалног положаја запослених.

Цвијановићева је нагласила да је посебно значајно то што су предложене мјере основа за наредне кораке који ће услиједити, те да ће Влада Српске, кроз дијалог са социјалним партнерима, наставити да спроводи активности које ће служити растерећењу привреде и којима ће се интервенисати према свим радницима, те да постоји јасно опредијељење за повећање најниже плате за раднике у Републици Српској.

Саговорници су изразили задовољство чињеницома да Република Српска биљежи позитивне привредне трендове који омогућавају да се стратешки и циљано ради на унапређењу положаја свих категорија становништва, саопштено је из Бороа Владе за односе с јавношћу.

 

Архива