Српска неће дозволити формирање сабирног центра на својој територији

18.05.2018 Актуелно

 

„Ми разумијемо тежину тог проблема, али ми немамо ресурса да се бавимо тим питањем“, поновио је Додик у изјави новинарима у Братунцу.

Он је додао да Република Српска мигрантима може обезбиједити сигуран и што бржи пролазак кроз Српску, а стационирање не може и неће прихватити.

„Ако ови из Сарајева покушају да на простору Републике Српске осмисле или покушају да нешто ураде у вези са неким сабирним центром, или не знам како ће они то назвати, ми ћемо то одбацити. Тај центар сигурно неће бити формиран у Републици Српској, па нека они причају да је то удар на свемир“, истакао је Додик.

Додик је нагласио да из Сарајева покушавају да наметну причу да је Савјет министара влада. „То није влада, у Уставу пише да је то помоћни орган Предсједништва и не може да доноси одлуке без координације и договора са другим нивоима власти, а они то чине, покушавају сада да се наметну, то је опасна пракса, опасна и ми то одбацујемо“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Влада Српске је то препознала и донијела одлуку да неће прихватити ниједну одлуку Савјета министара или било ког органа БиХ која се не договори на нивоу Српске у вези са мигрантима.

„Не може било ко у Сарајеву нама одредити како ћемо се понашати у тој политици“, поручио је Додик.

Архива