РУГИП једна од најважнијих институција у Српској

03.05.2018 Актуелно

 

„Овдје сам да подржим рад ове институције и да им пожелим успјешан рад са нашим грађанима на терену. Очекујем потенцијал, и за добар рад, и за тражење нових и успјешнијих метода и пракси које треба да буду примијењене у раду РУГИП-а“, рекао је Додик након сусрета са представницима РУГИП-а на Јахорини.

Он је нагласио да је веома важно да сви одговорни у Управи прецизно прате примјену законских рјешења и сигнализирају на сваку праксу која не иде у прилог очувању јавног интереса Републике Српске, као и заштите грађана.

Према његовим ријечима, посао запослених у РУГИП-у је веома тежак и изложен критици, али исто тако и посао који захтијева квалитетно образовање и стално стручно усавршавање.

„Вјерујем у садашњи менџмент Управе и даћу подршку свим пројектима који иду у прилог јачање њене улоге“, нагласио је предсједник Републике Српске.

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић захвалила је Додику за подршку и нагласила да ће менаџмент Управе посебну бригу водити о квалитету рада и одговорности руководилаца.

„Наши суштински проблеми тичу се доношења нових законских рјешења, а у плану је и измјена Правилника о систематизацији и организацији рада РУГИП-а. Предсједник Додик је подржао наш рад и дао нам вјетар у леђа за даље кораке, прије свега анализу капацитета којима Управа располаже и када је ријеч о кадровима и плановима будућих активности“, навела је Предраговићева.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове је организатор годишњег састанка руководства и шефова подручних јединица ове управе на којем ће бити сумирани резултати рада и утврђене смјернице за даљи рад.

Управа једном годишње организује заједнички састанак руководства и шефова свих 47 подручних јединица.

Архива