Америчка амбасада да објави коме дозначује 12 милиона долара

07.05.2018 Актуелно

 

Додик је рекао да је у извјештају који је Српска доставила Савјету безбједности УН наведено да америчка Амбасада у БиХ само у овој години има 12 милиона долара да подржи невладин сектор и медије које они хоће и шест милиона долара да би, наводно, спријечила утицај Русије на ове просторе.

„Тражићемо да америчка амбасада јасно и транспарентно обавијести јавност о томе коме се дозначује тај новац и у које програме“, рекао је Додик.

Он је истакао да у Републици Српској мора да се зна на који се то начин ради и да ли је то директно уплитање у изборни процес и мијешање у унутрашње ствари.

„То су ствари које би требало рашчистити јер ако би Американци довели овдје екипу себи поданих људи, онда Република Српска не може рачунати на будућност“, рекао је Додик данас у Зворнику гдје је отворена фабрика „Зеохем“.

Он је нагласио да је најважнија ствар да је у Зворнику отворена фабрика која ће финализирати производе компаније „Алумина“ и да ће у том погледу Зворник и Република Српска добити још један производни капацитет који је извозно оријентисан и да све што се овдје произведе иде на тржишта широм свијета.

Говорећи о „Љубији“, он је рекао да се ова компанија без новог инвеститора или новог власника неће успјешно подићи. „Желимо да привучемо инвеститоре и да та компанија боље ради него што је радила до сада“, рекао је Додик.

Архива