Предстојећи општи избори важни за будућих 20 – 30 година

22.05.2018 Актуелно

 

„Због тога је веома важно да у овом мандату на власт дођу људи патриотски оријенатисани према Републици Српској, људи који неће због фотеље у Сарајеву покушати да намеђу органе БиХ Српској, већ подредити органе БиХ ставовима Српске“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, сада постоје највеће кочнице за развој. „То је, нажалост, долазило од наших људи“, рекао је Додик синоћ за РТРС.

Он је нагласио да ће се за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске кандидовати да би ојачао позицију Српске.

„У Пресједништву БиХ неће моћи да се деси ништа што није у интересу Републике Српске. То је мој циљ, немам ништа друго на памети. Ја вјерујем да одговорам Србима и зато ће они гласати за мене“, рекао је Додик.

Он је нагласио да српски народ на овом простору не може да живи без државе и мора да има своју државу – јаку државу која се зове Република Српска.

Додик је рекао да СНСД савршено добро зна шта ради и због тога није журио, као опозиција, да саопшти име кандидата за предсједника Републике Српске.

„Нама је био важнији ребаланс буџета од приче о кандидатима. Имао сам одбојност према тој некој еуфорији коју је направила опозиција. Имамо неке приједлоге. Ове седмице ћемо донијети одлуку о уласку у унтарстраначке процесе и да то завршимо на великој конвенцији, која ће показати снагу СНСД-а, као највеће и најдржавотворније партије“, поручио је Додик.

Архива