Његовати добре односе са земљама у региону, Европи и свијету

19.05.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је подсјетила на ситуацију од прије двије године на отварању Ферхат-пашине џамије у Бањалуци и на поруке тадашњег турског премијера Ахмета Давутоглуа.

„Имали смо прилику да угостимо високе званичнике Турске и у Бањалуци, па сте видјели какаве су запаљиве поруке одатле долазиле. Ако нам долазе страни политичари, функционери и државници, било ко да шаље поруке које су запаљиве или су дискриминаторске према неком другом и промовишу само некога и нечију политику онда је то јако лоше“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да је позитивно ако су дошли да помогну неки важан инфраструктурни или други пројекат.

Премијер Српске је навела да је не изненађује најављена сутрашња посјета турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана Сарајеву, те констатовала да постоји тијесна веза узајамних кампања и слања политичких порука на релацији политичког Сарајева, прије свега СДА, и Турске.

„Имали смо прилику много пута то да видимо. Можемо само да се запитамо да ли је то иначе ствар од које профитира само једна политичка партија у оквиру БиХ, и то Федерације БиХ, или је то ствар која је корисна или важна за све нас“, рекла је Цвијановићева. 

Архива