Најављено повећање пензија – премијерки Цвијановић уручена захвалница

22.05.2018 Актуелно

Током уводног обраћања на данашњој редовној сједници Скупштине Удружења пензионера Српске, Цвијановићева је навела да ће се повећане пензије исплаћивати већ у јуну, а најкасније у јулу.

„Биће још 2,5 одсто. Морамо бити задовољни, јер смо реални људи и реално видимо и вријеме и простор у којем живимо“, рекао је предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ.

„Мислим да ће и све будуће Владе морати да наставе да се понашају на тај начин. Ово гдје су сада дошли пензионери јесте повећање од 20 одсто, то нипошто не значи да се ту мора стати. И наредне Владе ће морати томе посветити пажњу, поготово имајући у виду све оне рањивости нашег пензионог система. Довољно је да кажем да имате свега 8,5 одсто људи који се налазе у пензионом систему по основу свог радног стажа, све друго су по основу различитих права“, истакла је предсједница Владе Републике Сроске Жељка Цвијановић.

Цвијановићевој је у Теслићу уручена Захвалница за залагање у постизању бољег стандарда пензионера и унапређењу рада Удружења пензионера, коју јој је додијелило Удружење пензионера Републике Српске.

Признање је уручио предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ, који је рекао да су пензионери задовољни постигнутим активностима предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић, како на унапређењу положаја пензионерске популације, тако и на стабилизацији и развоју Републике Српске.

Архива