Нова авионска линија Бањалука – Стокхолм, најављени летови за Брисел и Меминген

24.05.2018 Актуелно

 

Са бањалучког аеродрома компанија „Рајанер“ увешће још један лет – за Стокхолм, речено је данас на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић са представницима ове ирске компаније.

На конференцији за новинаре су подсјетили да су већ раније договорене двије линије – за Меминген у Њемачкој и за Брисел, које ће кренути од јесени.

Цвијановићева је рекла да је задовољна што је компанија процијенила да може увести додатни лет, те додала да цијени да је ово почетак добре сарадње, која ће бити на корист грађанима Српске, али и осталима који ће користити ове три авио-линије.

„Ријеч је о дестинацијама које дефинитивно могу да имају довољан број пуника из разних разлога. Важно нам је што заједно са компанијом можемо да развијемо промотивни пакет када је ријеч о Републици Српској, Бањалуци, овом и осталим дијеловима Српске који су познати по одређеним фестивалима, културним и туристичким догађајима“, навела је Цвијановићева.

Она је напоменула да ће ове линије омогућити да се лакше дође у Српску за ниске цијене авио-летова, односно да су просјечне цијене карата ове компаније неупоредиве са редовним цијенама.

„Уз постојећу линију према Београду, која се често користи за летове даље, сматрам да је ово важна ствар за Бањалуку, али и цијелу Српску и да ће нам помоћи у нашим напорима да реализујемо одређене ствари“, рекла је Цвијановићева.

Премијер Српске је напоменула да је често у разговору са привредницима из иностранства једно од првих питања како се стиже до Српске, те да ће ови летови омогућити да се на то питање много лакше одговори.

Архива