Институције да утврде истину о смрти Давида Драгичевића

05.05.2018 Актуелно

„Као мајка, грађанин и премијер могу да кажем да родитељи Давида Драгичевића, грађани и јавност имају право да сазнају истину“, рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Одговарајући на питање зашто се није оглашавала о смрти Давида Драгичевића, Цвијановићева каже да до сада није давала изјаве управо из тог разлога да неко не би погрешно разумио, јер њена намјера никад није да прави политикантство од тешких ситуација, те да је „танка линија“ када се један политичар огласи о осјетљивим темама или питањима.

„Прво ја ни не знам те ствари, нити треба да их знам, а друга ствар – онај ко зна, не треба да их дијели а да претходно не прође одређене процедуре. Увијек ме ужасавају људи који излазе из својих оквира и улазе у било каква коментарисања“, рекла је Цвијановићева, напоменувши да ту не мисли конкретно на овај случај јер је губитак младог живота веома осјетљиво, страшно и болно за сваког човјека, већ уопштено на чињеницу да многи коментаришу питања о којима не знају ништа.

Она је истакла да је губитак младог живота трагичан за родитеље, али и за друштво које мора да реагује јер овакве ситуације дотичу сваког нормалног човјека.

Цвијановићева је поновила да очекује да надлежни раде свој посао, јер су дужни да дођу до истине и подијеле је са грађанима, те да тужилаштво адекватно реагује.

Она каже да се никада није мијешала у рад других институција, нити некоме сугерисала како да ради свој посао, јер не дозвољава ни да њу зову и говоре јој шта да ради као предсједник Владе.

Архива