Главни адут Додика и Цвијановићеве – јачање статуса Српске и стандарда грађана

30.05.2018 Актуелно

 

Ковачевић је нагласио да у СНСД-у сматрају да су Додик и Цвијановићева најбољи кандидати које Република Српска тренутно има за предстојеће изборе и потпуно су увјерени у њихову побједу.

„Потпуно смо увјерени у њихову побједу, не зато што их прецјењујемо или што потцјењујемо кандидате опозиције, већ зато што реално процјењујемо атмосферу у Републици Српској“, рекао је Ковачевић Срни.

Он наводи да сва релевантна истраживања јавног мњења показују да СНСД и кандидати ове странке уживају највеће повјерење грађана, истичући да то није случајно.

„Грађани препознају добробит политике СНСД-а и Додика. Они су свјесни да се о укидању Републике Српске, причи која је била актуелна прије Додиков доласка на власт, сада ни не помишља, управу захвљаујући њему. То су грађани препознали и зато Додик и СНСД побјеђују на свим изборима од 2006. године“, истакао је Ковачевић.

Он је додао да се на посљедњим локалним изборима најбоље видјело како су грађани оцијенили политику Савеза за промјене /СзП/ када је СНСД однио убједљиву побједу и када је СзП „остао потучен“.

„Тај тренд биће настављен и на престојећим изборима и биће још видљивији“, сматра Ковачевић.

Он каже да је Додик до сада доказано највише учинио на заштити Републике Српске и враћању њеног достојанства и да живот у Српској буде бољи.

„Жељка Цвијановић је водила Владу Српске у изузетно тешким околностима, када смо представнике опозиције из Републике Српске имали као кочницу константног развоја Српске у заједничким институцијама БиХ. Њихово комплетно учешће на нивоу заједничких инститиуција било је засновано само на томе да се заустави и онемогући развој у Српској и да се отежа живот грађана“, оцијенио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, Цвијановићева је и у таквим условима успјела постићи изузетне резултате. „Не смијемо заборавити да ће она завршити мандат повећањем пензија од 20 одсто, као и да смо недавно имали ребаланс буџета којим је омогућено да у наредном периоду Српска има нови талас развојних инвестиција већи од 120 милиона КМ“, рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да је све то допринијело да Цвијановићева буде набољи кандидат за предсједника Републике, те да Српска настави да се развија и да се у њој живи боље.

„Ми кандидујемо Додика и Цвијановићеву као тим који ће у Бањалуци, Сарајеву и Источном Сарајеву учинити све да сви грађани Републике Српске живе боље“, нагласио је Ковачевић.

Он истиче да се СНСД одлучио за слоган „Под заставом Српске“ за предстојеће изборе, јер сликовито приказује да ће „Додик заступати интересе Српске у Сарајеву и да неће као његов претходник Младен Иванић, умјесто да представља Републику Српску у Сарајеву, представљати Сарајево у Републици Српској“.

„Додик ће представљати Републику Српску у Сарајеву и користити све механизме који тамо постоје да би Срској било боље“, нагласио је Ковачевић.

Говорећи о кандидату Савеза за промјене за предсједника Српске Вукоти Говедарици, он каже да се Говедарица до сада показао као „солидан вођа навијача, јер је активности са пиштаљком у устима у Народној скупштини спроводио солидно, али је имао много проблема када се покушао наметнути као вођа опозиције“.

„Осипање у СДС-у је настављено, проблеми са коалиционим партнерима постоје, јер су неке странке најавиле да ће напустити овај политички блок“, додао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, СНСД види „кандидата СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића као неког ко је одговоран за све лоше што је посљедњих година урађено на нивоу заједничких институција“.

Ковачевић подсјећа да је Иванић као члан Предсједништва дао мандат свим представницима Републике Српске у заједничким институцијама, укључујући и министра безбједности Драгана Мектића који је учинио све да се престане причати о опасностима од радикалног ислама који постоји на простору Федерације БиХ, а да се пласирају приче о измишљеном проблему некаквих паравојних формација у Српској које „желе да изазову рат да би дошло до интервенције међународне заједнице, не би ли они на недемократски начин преузели власт“.

„За све то је првенствено одговоран Иванић који је таквом дјеловању и таквој политици све вријеме давао легитмитет“, оцијенио је Ковачевић.

Главни одбор СНСД-а јуче је једногласно одлучио да Милорад Додик и Жељка Цвијановић буду кандидати за српског члана Предсједништва БиХ и за предсједника Републике Српске на октобарским изборима.

Архива