Дезинформације из СзП произилазе из њихове сарадње са странцима

30.05.2018 Актуелно

 

„То се сигурно неће догодити. Нити странци могу забранити предсједнику Додику да се кандидује нити могу забранити народу у Републици Српској да гласа и подржи њега и СНСД заједно са њим“, рекла је Марковићева Срни.

Реагујући на изјаву потпредсједника НДП-а Здравка Kрсмановића „да ће под притиском међународне заједнице Додик одустати од кандидатуре јер то уноси дестабилизацију у политичке односе у БиХ, директан је удар на дејтонску БиХ и представља антидејтонско ђеловање“, Марковићева је рекла да Kрсмановићева прича произилази из сарадње Савеза за промјене /СзП/ са странцима.

Она је навела да у СНСД-у имају поуздана сазнања да су прије седмицу-двије, људи из СзП имали састанак са неколико амбасадора у једној амбасади у Сарајеву који су им том приликом рекли колико ће добити новца за предстојећу кампању и шта се од њих очекује да ураде с циљем рушења Милорада Додика и СНСД-а.

„Kада су их на крају састанка странци питали да ли они мају неки захтјев, представници Савеза за промјене су рекли да имају један једини захтјев – ‘ви срушите Милроада Додика, односно склоните га са политичке сцене јер ће то бити најпродуктивније, то је једино што од вас тражимо'“, рекла је Марковићева.

Она је истакла да прича, разговори и одређене информације које пласира Савез за промјене, односно дезинформације у јавност, произилазе из њихове сарадње са странцима.

„Они на томе раде и добили су новац за предстојећу кампању, али то нити може уплашити СНСД нити Милорада Додика, нити народ јер смо ми убијеђени, а и све анкете говоре да ће СНСД, Милорад Додик и народ у Републици Српској на октобарским изборима плебисцитарно побиједити Савез за промјене и странце који раде против Републике Српске“, поручила је Марковићева.

Архива