Додик: Најбруталније мијешање у унутрашња питања БиХ

31.05.2018 Актуелно

 

„СНСД није дио скупштинске већине у парламенту БиХ и нема никакву обавезу да као опозициона партија подржава измјене поменутог закона, а коју заговара већина коју су управо представници тих амбасада саставили. Не знам због чега су им сада потребни гласови СНСД-а, када им нису требали за усвајање неких других рјешења“, рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише јучерашње саопштење амбасада западних земаља, Јапана, Турске, ОХР и ОЕБС у којем су апеловали на политичке странке да усвоје амандмане на Закон о кривичном поступку.

Лидер СНСД-а је истакао да је недопустиво и лицемјерно да се сада оглашавају они чији то није посао и који би сада да оптуже СНСД за властити пораз.

„Ми смо партија која се залаже за редефинисање Суда и Тужилашта БиХ, који до сада нису оправдали своје наметнуто постојање, и сматрамо да козметичке измјене закона неће ријешити један од највећих проблема у БиХ. Због слијепе подршке ових амбасада СДА, ми смо данас у слијепој улици“, нагласио је Додик.

Он је поручио да „СНСД нема намјеру да поправља брљотине тих амбасада које су саме направиле наметањем неуставних правосудних институција Суда и Тужилаштва БиХ“.

Архива