Додик: Из Сарајева годинама раде на слабљењу моје позиције

30.05.2018 Актуелно

 

„Ми знамо да су Британци одобрили неких девет милиона фунти за спречавање руског утицаја на Балкану. Ако је ико утицао на Балкану, утицали су они и Американци. Руси су најкоректнији, што се тога тиче. Руси овдје немају никакве мисије“, рекао је Додик новинарима у Београду.

Он је подсјетио да од руских медија постоји само „Спутњик“ у Београду, док у БиХ немају ниједног.

„Ови у БиХ имају – Н1, РТЛ, ‘Ал Џазиру’. Све имају, а Русија нема ниједног медија, а онда кажу – спречавање руског утицаја. Каквог руског утицаја? Британци су дошли из тог разлога“, рекао је Додик, додавши да су Британци стално историјски присутни у овом региону и увијек против Срба.

Он је истакао да поштује Русију, велики руски народ и руског предсједника Владимира Путина, али и да поштује и њихове предсједнике, да нема ниједан проблем да се сретнем са било ким, ако они то хоће.

Додик је истакао да поштује Путина зато што прихвата да разговара о једној малој Републици Српској кроз институцију предсједника Републике.

„А они /Запад/ показују своју ароганцију зато што тај мали предсједник Републике Српске неће да слуша њихове налоге. И нећу да слушам“, поручио је Додик.

Предсједник Српске је подсјетио да се већ годинама ради на слабљењу његове позиције из Сарајева. „Они су инсталирали Суд и Тужилаштво да би се судило нама политичарима. Ти системи ‘жутих револуција’ и криминализовања руководства Српске су познати и ми то знамо“, рекао је Додик, напоменувши да он у овом тренутку има око 70 кривичних пријава.

Додк је навео да је за своју изјаву да „не постоји ‘босански језик'“ добио десет кривичних пријава, које само чекају да се процесуирају и додао да ће поново рећи – „не постоји ‘босански језик'“.

Предсједник Српске је поручио да они који хоће да нешто има префикс „босански“, а ако хоће Србе у БиХ и Републику Српску, онда морају да се договоре шта је то „босански језик“.

„Нећете ви нама правити ‘босанску нацију’, ‘босански језик’, ‘босанско писмо’, а да ми ћутимо. А пошто нећемо да ћутимо, онда нам дају кривичне пријаве“, рекао је предсједник Српске.

Додик је рекао да су то све специјалне методе које се проводе, поручивши – „нека их, нека раде“.

Архива