Цвијановићева у Атини на Форуму за сарадњу на Балкану

31.05.2018 Актуелно

Цвијановићева је навела да ће ово министарство служити и као подршка пословној иницијативи и усвајању нових пракси у области образовања, јавне управе и привреде.

Током разговора на маргинама Форума за сарадњу на Балкану и Црном мору, премијер Српске је поздравила најављену дигиталну агенду ЕУ која ће укључити земље западног Балкана као велику шансу која ће допринијети укупној модернизацији економије и друштва у цјелини.

Цвијановићева и Габријелова су сагласне да ће управо дигитална агенда служити на конкретан начин увезивању ЕУ са земљама западног Балкана и нову развојну шансу за земље које се налазе на путу ка ЕУ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Габријелова је најавила конкретне активности на плану дигитализације кроз пројекте који ће развити дигиталне вјештине и знања у оквиру образавног система, допринијети отварању нових пословних активности и радних мјеста, унаприједити размјену података између земаља, те ће послужити унапређењу нивоа безбједности.

Предсједник Владе Српске обратиће се сутра учесницима Форума за сарадњу на Балкану и Црном мору у оквиру панела посвећеног високом образовању и иновацијама „Дигитална трансформација и иновације, улога технологије у покретању будућих промјена“.

На форуму учествују представници влада, институција, развојних агенција, економских организација, компанија из Грчке, Бугарске, Холандије, Kипра, Турске, Велике Британије, Србије, Kине, Словеније, што је прилика да саговорници размијене мишљења и информације о економској сарадњи у региону, пословним односима и одрживом расту у јужној и централној источној Европи и шире.

Форум има за циљ идентификовање, јачање и промовисање економских односа, пословних прилика, прекограничне сарадње и одрживог развоја.

Архива