Цвијановић: Не вјерујем да ће доћи до рјешења о изборном закону

29.05.2018 Актуелно

„Можда упали, као што странци кажу, да ако сте притиснути уза зид, ви избаците нешто… Превише су супротстављени ставови, првенствено кроз двије партије – ХДЗ и СДА. Оперативних проблема ће бити након избора у вези са имплементацијом резултата, али сам чула и неке странце који мисле да се мало може прогледати кроз прсте и фингирати да је све у реду. Не би то било први пут. Странци то често раде када је ријеч о БиХ“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је навела да је за сваку осуду што су партије и представници Срба из Федерације БиХ и Српске искључени из преговора у вези са Изборним законом БиХ, што онемогућава рјешавање проблема њиховог представљања у Дому народа у складу с Уставом, као и статусних питања.

Цвијановићева је оцијенила да је прво требало рјешавати проблем Мостара у коме се у неколико циклуса не спроводе избори.

Говорећи о предстојећим кандидатурама за предстојеће изборе у БиХ, она је за РТРС рекла да кадровска рјешења доносе органи те партије, те да се власт у протеклом времену бавила повећавањем пензија, ребалансом буџета, подизањем породичних и личних инвалиднина, наставком рада на стратешким пројектима и модернизовањем Владе.

„Бавили смо се стварним питањима, а не да ли данас треба изаћи на конференцију за новинаре да кажемо да ће тај и тај, или та и та, бити кандидат. Сад то постаје заиста важно јер су ту рокови када морате да пријављујете кандидате и када треба да почне и та званична кампања. Сад је логично да партије кажу ко су њихови кандидати. Утврђивати пазар и то говорити у новембру и децембру је било неозбиљно“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да осјећа огромну захвалност и одговорност што је имала прилику да више од пет година у име СНСД-а обавља једну од најважнијих позиција – премијерску, што подразумијева дневну оперативност.

„То је најизложенија позиција и свако вас криви и кад нема пензија, има рупа на путу… Према томе, стално сте на неком удару“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је СНСД била прва или међу првим странкама које су именовале жене из својих редова на најважније функције.

„Шта год будем радила понашаћу се на начин да је то ствар повјерења које ми је указано и да морам да одговорим бар истом или већом мјером“, рекла је Цвијановићева.

Архива