Цвијановић: Дан побједе над фашизмом свијетли дио историје

09.05.2018 Актуелно

Морамо сви да будемо поносни управо на тај период и велики допринос који смо као народ дали великој побједи над великим злом, које је пријетило цијелом човјечанству“, рекла је Цвијанвоићева новинарима у Бањалуци на обиљежавању 9. маја, Дана побједе.

Она је нагласила да „сви грађани Републике Срспке с поносом дочекују овај дан знајући колики је био допринос нашег грађанства и колико смо били активни у том периоду у стварању једне другачије, демократске, отворене, свијетле, уједињене Европе“.

„Та Европа је током претходних деценија много тога добила, али понешто и изгубила. Задатак свих нас, без обзира у којем дијелу Европе и свијета живимо, јесте да обиљежевамо овај дан и да се увијек присјетимо колико је важно да смо учествовали у слому једног тако великог зла“, поручила је Цвијановићева.

Обиљежавање Дана побједе у Бањалуци почело је „Маршем бесмртног пука“ од парка „Петар Кочић“ до Трга палих бораца, гдје су бројне делегације положиле вијенце на споменик погинулим борцима НОР-а.

У колони су били и предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Жељка Цвијановић, предсједник и потпредсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић и Ненад Стевандић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић.

Међу учесницима „Марша бесмртног пука“ у Бањалуци био је и руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов.

Архива