Честитке поводом Дана Војске Српске: Војска најзаслужнија за одбрану народа

11.05.2018 Актуелно

Честитајући Дан Војске Српске свим њеним припадницима, Додик је напоменуо да је 12. маја 1992. године донесена одлука о формирању Војске, као војне формације у одбрани слободе српског народа и политичке и војне верификације воље тог народа која се прије тога одразила кроз формирање Републике Српске.

„Да није било Војске Републике Српске страдање нашег народа било би далеко веће и обимније и подсјетило би на наша страдања из Другог свјетског рата“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након централне манифестације обиљежавања Дана Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Додик је подсјетио да је разлог зашто се српски народ дигао у стварање своје државе и војске управо то историјско сјећање на страдање које је било масовно у прошлом вијеку.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је данас 12. мај – Дан Војске Републике Српске /ВРС/ свим припадницима ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, истакавши да је немјерљив допринос који су ВРС и њени борци дали у стварању и очувању Српске.

„Зато се данас са посебним пијететом сјећамо свих који су нам храбрим дјелима, не штедећи ни оно највриједније што су имали – животе, омогућили да данас живимо у миру и слободи. У име Владе Републике Српске и своје, свим припадницима ВРС, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, упућујем најискреније честитке поводом обиљежавања Дана ВРС“, наводи се у честитки.

Цвијановићева је истакла да је ВРС један од симбола идентитета српског народа у БиХ, а трајна обавеза свих је да памте српске борце који су у одбрамбено-отаџбинском рату одбранили Републику Српску и сачували свој народ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

„Увјерена сам да ће Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, са поносом и поштовањем и у будућности наставити да баштини њену традицију, част, понос и достојанство“, наводи се у честитки.

Архива