Буџет ликвидан, све обавезе се извршавају на вријеме

06.05.2018 Актуелно

Додик је нагласио да томе у прилог иде добро стање на јавним рачунима, као и чињеница да је Буџет ребалансом повећан за око 80 милиона КМ.

„Имамо доста развојих пројеката које ћемо радити широм Републике Српске. Више од 150 милиона КМ ће директно ићи за капитале инвестиције, од чега је Влада већ одобрила 40 милиона КМ“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Након састанка са предсједником Владе Српске Жељком Цвијановић, министарима у Влади и српским представницима у заједничким институцијама, Додик је навео да су у Источном Сарајеву промовисани важни пројекти, те да ће седам милиона КМ бити уложено у изградњу студентских домова и побољшање студенстког стандарда.

Додик је објаснио да се задужења Српске неће мијењати у ребалансу, те да је ребаланс резултат повећања прихода у првих неколико мјесеци ове године.

„То нам говори да ће се вјероватно при крају године ићи на нови ребаланс, ако овај повећан прилив средстава буде одржан и у наредним мјесецима“, навео је предсједник Српске.

Додик је подсјетио да је Српска прошле године имала за 120 милиона КМ већи ниво прихода него што је било предвиђено буџетом, што је искориштено за сервисирање постојећег дуга, који је смањен на најнижи ниво икада.

„Сада можемо повећани ниво прихода искористити за капитална улагања, што и чинимо“, поручио је Додик.

Састанку у Бањалуци присуствовали су премијер Српске Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, као и српски представници у заједничким институцијама Средоје Новић, Никола Шпирић и Небоша Радмановић.

Архива