Зашто Савјет министара није уплатио обећана средства општини Сребреница

18.04.2018 Актуелно

 

„С обзиром на чињеницу да су представници влада Србије, Републике Српске и Федерације БиХ испунили обећања дата на Инвестиционо-развојној конференцији и уложили средства у ову општину, питам господина Звиздића зашто Савјет министара није испунио обећање и када ће општини Сребреница дозначити два милиона КМ“, упитао је Кошарац у оквиру тачке посланичка питања на сједници Представничког дома.

Он је истакао да су представници Савјета министара у више наврата током сусрета са представницима општине Сребреница потврдили да ће обећана средства бити дозначена, што до данас није учињено.

„Представници општине Сребреница прошле године су кабинету господина Звиздића доставили усаглашене пројекте и елаборате који се односе на инфраструктуру, те санацију и изградњу путева на подручју општине Сребреница, као и за изградњу фасада на стамбеним објектима и производним халама за потребе отварања радних мјеста“, рекао је Кошарац.

Он је навео да је руководство општине Сребреница доставило рекапилутацију око 28 важних пројеката за ту општину.

„Мислим да су се и током буџетирања за 2018. на вријеме се обраћали Савјету министара како би потребна средства могла да буду планирана у буџету за ову годину“, нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, у децембру прошле и јануару ове године из кабинета начелника општине Сребреница упућене су ургенције кабинетима Звиздића и његовог замјеника Мирка Шаровића, на које није било одговора.

Архива