Ковачевић: Црнадак није учинио ништа добро за Српску

29.04.2018 Актуелно

 

Ковачевић је рекао да су колеге Црнатка из Савеза за промјене „нанијеле највећу штету по питању међународног угледа Републике Српске још од потписивања Дејтонског споразума“.

„Ту мислим на измишљену причу о паравојним формацијама у Српској, о којој су брујали све медији, а што су фабриковали људи из Савеза за промјене. Нажалост, господин Црнадак није урадио било шта да то спријечи“, рекао је Ковачевић Срни.

Реагујући на данашњи Црнатков позив предсједнику СНСД-а Милораду Додику да „објави један цитат гдје је лоше говорио о Републици Српској“, Ковачевић је подсјетио да је само прије неколико дана на Сарајево бизнис форуму Црнадак говорио о томе да не смију постојати било какве подјеле унутар дијаспоре БиХ, што је за СНСД апсолутно неприхватљиво, јер је српска дијаспора нешто што представља јединствен појам.

„Управо у овом тренутку премијер Републике Српске Жељка Цвијановић борави у САД у посјети српској дијаспори, без обзира да ли та дијаспора долази из Србије, Републике Српске или неког другог простора бивше Југославије и са свим тим људима институције и Српске и Србије имају изузетно добре односе и сви ти људи помажу и Српској и Србији“, рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је боравио у Салцбургу прошле године на једној конференцији заједно са Црнатком, био згрожен начином на који је Црнадак злоупотријебио ту конференцију да говори лоше и о Бањалуци и о Републици Српској.

„Постоји и један видео-запис са друге конференције на којој је господин Црнадак тачно 17 пута рекао све најгоре о Републици Српској“, додао је Ковачевић.

Архива