Шпирић: Колико је СзП инкасирао рушећи Српску не могу израчунати ни нобеловци

07.04.2018 Актуелно

 

Шпирић сматра да се „у Савезу за промјене залажу више од бошњачких странака да оцрне Републику Српску и њене институције по страним амбасадама и престоницама и да то раде с више мржње и жара него највећи мрзитељи Републике Српске“.

„Отуда ваљда и њихова немушта рачуница о трошковима за лобирање власти Републике Српске у свијету, баш као да власт треба да лобира против интереса свог народа. Ова прича само је начин да оправдају своје сервилно понашање у институцијама у Сарајеву и код њихових ментора у иностранству“, нагласио је Шпирић.

Он је у изјави Срни навео да „мржња и континуирани напади на све што долази из институција Републике Српске има своју цијену и добро је плаћена, а циљ је један – рушење Милорада Додика којег нису срушиле разне дискредитације из иностранства, па сада покушавају из непосредне близине“.

„Ови из Савеза за промјене су на том задатаку од тренутка када су дошли на власт у Сарајеву, прије три године, али им не иде за руком да учине ништа што би пољуљало повјерење народа који ће им и у октобру поново рећи да стоје уз СНСД, Републику Српску и предсједника Додика“, истакао је Шпирић.

Он додаје да приче о уставним промјенама, положају Хрвата и кризи око Изборног закона само представљају оправдање за страх који осјећају плаћеници из Савеза за промјене јер им народ увијек пресуди исто – пораз.

„Било избора или не, народ Републике Српске стајаће уз свог предсједника Милорада Додика јер знају да ће њихове интересе бранити једнако добро и у Сарајеву и у Бањалуци. И у духу овог великог празника када говоримо о вјери у вјечни живот и васкрсење, Савез за промјене и његови савезници говори о нестанку и уништењу онога што нам је највриједније – Републици Српској“, закључио је Шпирић.

Архива