Реаговања ФБиХ на хапшење Дудаковића доказ дубоке подјеле у БиХ

28.04.2018 Актуелно

 

„Готово да није било ниједног гласа политичких субјеката из ФБиХ који би могли или имали снаге да нешто кажу у том погледу, осим да величају Атифа Дудаковића за којег је Тужилаштву БиХ требало 12 година да га препозна на видео-касети када говори `спали све што је српско`“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према Додиковим ријечима, без обзира што ратни злочини не застаријевају, правда мора да дође у тренутку који је адекватан.

„Многи српски званичници, војници и политичари оптужени су и осуђени за ратне злочине у Хагу или Сарајеву по такозваној командној одговорности. Та командна одговорност као да не постоји за друге који су били у такозваној Армији Бих“, напоменуо је предсједник Српске.

Додик је рекао да је процес против Насера Орића пред Судом БиХ озбиљна фарса правосуђа, те да вјерује да ће се тако нешто слично покушати и са Дудаковићем.

Он је рекао да сви медији у ФБиХ сада пишу ко је тужилац у случају „Дудаковић“, пребројавају јој крвна зрнца, говоре да је Српкиња и да је кћерка бившег српског логораша.

„Они ће сада наћи мотив да нападну ту жену, покушаће да је сатанизују, као што је био случај оптужби за Насера Орића“, додао је Додик.

Архива