Рафинерија Модрича једна од најбољих компанија у Српској и БиХ

12.04.2018 Актуелно

 

Додик је нагласио да ће до краја године бити уложено 2,5 милиона евра у сектор производње базних уља, те подсјетио на ранија улагања од 12,5 милиона евра у нову опрему, захваљујући којој је могуће произвести 60.000 тона различитих веома конкурентних производа.

Након састанка са представницима руске компаније „Зарубежњефт“ и обиласка Рафинерије уља Модрича, Додик је рекао новинарима да је овдје ријеч о успјешној приватизацији, те да компанија показује висок степен социјалне одговорности.

Он је истакао да улагања у нову опрему демантују поједине медијске написе о затварању производње, те да текућа производња остварује добит која уз одређене обавезе није велика, али је задовољавајућа.

„Захвалан сам за више од 500 милиона КМ уплаћених доприноса и пореза у финансијски систем Републике Српске, дијелом и БиХ“, рекао је Додик.

Он је захвалио руководству компаније за обезбијеђену просјечну плати од 600 евра и видљиву одговорности према радницима када је ријеч о доприносима, што је један од важних дијелова пословне политике компаније „Зарубежњефт“.

Додик је указао да је проблем неадекватан систем јавних набавки код великих предузећа који омогућава разне спекулације и гдје се појављују различите фирме које спекулишу квалитетом, али да је квалитет производа Рафинерије уља Модрича неупитан што потврђују сертификати свјетски признате лабораторије.

„Треба водити рачуна о оваквим компанијама и омогућити им да у равноправним условима могу да конкуришу на било који тендер“, поручио је Додик.

Он каже да доласком „Зарубежњефта“ на нафтно тржиште у БиХ више нема проблема када је ријеч о квалитету уља, што је раније било дискутабилно.

Архива