Додик и Вучић стигли у Требиње: Cрпска и Србија морају заједно да де боре за свој народ

10.04.2018 Актуелно

 

Вучић, који је први пут у званичној посјети Требињу, истакао је да је ово само један од пројеката који Србија финансира на подручју Херцеговине.

Он је додао да му је посебно драго што је Србија уложила средства у изградњу модерног вртића капацитета 80 дјеце.

Вучић је нагласио да је пресрећан што се данас налази у Требињу, једном од најљепших градова Српске, те да је пријатно изненађен великим бројем дјеце која су га дочекала узвицима „Србија“ и заставама Србије и Српске.

Он је најавио да ће Србија финансирати и завршетак изградње пута Тјентиште – Фоча са око 20 милиона КМ, изградњу вјерског-духовног центра у Мркоњићима у Поповом пољу, родном мјесту Светог Василија Острошког са 800.000 КМ, те реконструкцију Старог града у Требињу, као и помоћи изградњу водовода у селу Бајци у општини Билећа.

„Желимо да дамо допринос развоју Херцеговине и цијеле Републике Српске и то ћемо чинити и убудуће. Поносни смо што смо урадили нешто добро за грађане Републике Српске који су увијек били уз Србију, вољели је и помагали када је требало“, нагласио је Вучић и подсјетио да ће Србија на подручју Херцеговине уложити више милиона КМ у различите пројекте.

Вучић је захвалио Додику, Цвијановићевој и Петровићу што воде бригу о свом народу и развоју Републике Српске.

„Додик се бори свом снагом за свој народ и за Републику Српску“, нагласио је Вучић, додавши да је у сталној комуникацији са предсједником Српске који му је и представио пројекте које је Србија прихватила да финансира.

Он је рекао да Србија и Српска морају заједно да се боре да сачувају свој народ и обезбиједе његов опстанак на вишевјековним огњиштима.

Предсједник Српске Милорад Додик рекао је да посјета предсједника Србије Требињу говори о његовој опредијељености да помогне становницима Херцеговине и Српске.

Он је захвалио Вучићу и Влади Србије на досадашњим улагањима, као и најављеним пројектима који ће још јаче повезати Србију и Српску.

„Ово је прва транша помоћи, а недавно смо договорили и пројекте друге транше. Помоћ Србије, која највише у региону промовише мир и стабилност, за нас је врло значајна“, истакао је предсједник Српске, наводећи да ће захваљујући овим средствима бити реализовани значајни пројекти на подручју Републике.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је задовољство данас дочекати највише званице Српске и Србије на локацији гдје би за мјесец дана требало да буде изграђен вртић.

„Они долазе са дјелима а не са причама. За Требиње и његово становништво ово је веома значајна инвестиција, јер ће бити изграђен вртић у највећем требињском насељу Горица“, истакао је Петровић.

Он је изразио захвалност руководству Српске и Србије што чине све да повежу Српску и Србију и да помогну Херцеговини.

Велики број грађана требињског насеља Горица поздравио је Додика, Вучића, Цвијановићеву и Петровића, захваливши им на досадашњој подршци и улагањима у ову регију.

Након обиласка радова на изградњи вртића, Додик, Вучић, Цвијановићева и Петровић посјетиће Саборни храм, а потом ће предсједници Српске и Србије отворити конзуларну канцеларију Генералног конзулата Србије и пословницу Комерцијалне банке.

Око 16.00 часова предсједници Српске и Србије би требало да се обрате грађанима на Тргу слободе у центру града гдје се очекује долазак великог броја Требињаца, као и руководства и грађана општина Источне и Старе Хервеговине.

Прва посјета Вучића Требињу изазвала је позитивне реакције великог броја грађана, чему свједочи и њихов организован долазак из свих херцеговачких општина.

Архива