Хапшење Дудаковића закашњело с аспекта правде

27.04.2018 Актуелно

 

„Потомци жртава Дудаковићевог злочина правду чекају више од 20 година. У међувремену су многи умрли, као што је умрло на десетине свједока његових бруталних злочина. Прошло је чак и 12 година откако сам заједно са тадашњим предјседником Републике Српске поднио пријаву за ратни злочин против Атифа Дудаковића, чије су наредбе за вршење злочина снимљене камером“, рекао је Додик Срни на питање да прокоментарише данашње хапшење Дудаковића.

Подсјетивши да је Тужилаштву БиХ требало 12 година да на видео-снимку идентификује Атифа Дудаковића, предсједник Српске је рекао да зато мисли да је његово хапшење, као и хапшење осталих из те групе, фарса и успостаљвање вјештачког баланса у процесуирању ратних злочина.

„Да је ово хапшење услиједило непосредно након што су у јавности приказани снимци на којима се јасно види како Дудаковић издаје наређење за злочине, вјеровао бих у добре намјере правосуђа БиХ. Овако, мислим да је у питању закасњело хапшење са неизвјесним судским епилогом“, закључио је Додик.

Архива