Hаграда Кључ града припада цијелој Влади

23.04.2018 Актуелно

 

„Многе ствари које су рађене у сарадњи са Владом Републике Српске не би биле могуће да није било активизма локалне управе и да није било снажне иницијативе“, рекла је Цвијановићева на свечаној академији поводом Дана града. 

Она је поручила да се Влада Српске трудила да буде једнако посвећена свим дијеловима Републике Српске, али да је Бањалука политички, административни, финансијски, културни и образовни центар. 

Цвијановићева каже да је велики допринос развоју Бањалуке дао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је подржао сваку од иницијатива, те градоначелник Игор Радојичић. 

Предсједник Владе каже да се Бањалука развија као мјесто које је „добро за наше породице“ и додала да је јако поносна што је препозната потреба и што је измирено 27 милиона КМ обавеза како би било ријешено питање „Топлане“. 

„Исто тако, дио смо пројекта `Црно врело` и наставићемо да подржавамо тај важан пројекат. Задовољна сам посебно чињеницом што ћемо заједничким снагама и уз финансијска средства Владе Републике Српске завршити реконструкцију Банског двора. Јако сам задовољна и чињеницом да ће на Старчевици основна школа бити дограђена“, каже Цвијановићева. 

Она је рекла да је у Бањалуци много тога урађено у инфраструктурном смислу, а градиће се и убудуће. 

„Студентски домови су ту. Имаћемо најмодернији клинички центар у цијелој регији, модеран центар за обуку за припаднике Министарства унутрашњих послова, дакле све оно што је неопходно за Бањалуку да живи један модеран живот“, каже Цвијановићева. 

Предсједник Владе је поручила да је посебно радује да се одређене идеје и пројекти у Влади Српске развијају и у оквиру Градске управе. 

„То ће бити врло занимљива комбинација нечег старог и традиционалног са нечим футуристичким, јер Бањалука то заслужује“, рекла је Цвијановићева. 

Добитник награде Кључ града, директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Горан Талић рекао је да не може ријечима да искаже колико му значи ова награда и што су препознати рад и труд који са сарадницима годинама уграђује у Завод и град. 

Он је истакао љубав према Заводу, пацијентима и запосленима, те да све што је радио има само једну намјеру, то је да буду бољи, да се развијају на добробит града и народа. 

„Учинићу све да у наредним годинама са својим сарадницима завршимо још неколико важних пројеката који ће додати трајну вриједност нашем граду, Републици, који ће служити грађанима и додатно оправдати ову награду коју сам са поносом примио“, рекао је Талић. 

Цвијановићевој је награда Кључ града са повељом „Почасни грађанин града Бањалуке“ додјељена као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја за град, а Талићу за хумана дјела, допринос и постигнуте резултате у развоју Завода и унапређење здравственог система.

Архива