Hадлежне институције у најскоријем року да разријеше случај Драгичевић

16.04.2018 Актуелно

Овом приликом желимо подсјетити јавност да је наш однос према овом случају одмах исказао предсједник наше странке Милорад Додик који је, послије разговора са породицом и на њихов захтјев, тражио и обезбиједио да се изврши нова обдукција и да се додатно анализирају сви детаљи истраге и утврде чињенице.

Такође, желимо јасно осудити поступке одређених људи и организација који су од самог почетка политизовали и злоупотријебили овај трагични случај и искрену бол и патњу породице.

Сматрамо да ово није питање за политичке партије, већ за Тужилаштво, којем овом приликом пружамо подршку и позивамо да професионално и транспарентно разријеши случај.

СНСД сматра да државни органи морају добити прилику да професионално обаве свој посао и позивамо их на хитну реакцију, а од Тужилаштва очекујемо и да у најскоријем року ожалошћеној породици пружи све одговоре на њихове приговоре у вези са одређеним лицима запосленим у државним органима.

СНСД инсистира да се јасно утврди одговорност појединаца и носиоца функција у надлежним институцијама, а гдје за то постоје разлози.

Архива