Модричa – стратешки важна за Српску

12.04.2018 Актуелно

 

„Влада Републике Српске у Модричи финансира изградњу 22 стана, чиме ће бити ријешен велики проблем расељених лица смјештених у колективном центру у Модричи“, рекао је Додик новинарима након састанка са руководством општине Модрича.

Додик је навео да је на састанку са начелником општине Модрича Младеном Крекићем и његовим сарадницима било ријечи о приватизацији предузећа „Водовод“ и обавези да овај проблем буде ријешен.

Он је рекао да је подржао активности у вези са наставком изградње раскрсница са кружним током у граду, те рјешавање инфраструктурних проблема у новим насељима, али и другим мјесним заједницама у Модричи.

Додик је подсјетио да су у Модричи од 2014. године ријешени готово сви проблеми када је ријеч о заштити од великих вода, од којих је општина имала велику штету.

„Средствима Фонда солидарности Републике Српске и локалне управе су, убрзо након поплава, оспособљене све јавне функције“, навео је Додик.

Он је оцијенио да је Република Српска успјешно брањена и ове године од високог нивоа ријеке Саве које су долазиле из Хрватске.

„Имали смо неке конкретне проблеме у Козарској Дубици, али свакако не као оне 2014. године“, рекао је Додик.

Начелник општине Модрича Младен Крекић изразио је задовољство разговором са предсједником Републике Српске и навео да ће у овој години бити реализовани бројни пројекти значајни за нова насеља Модрича три, Модрича четири, Модрича пет, као и друга мјеста на подручју општине.

Архива