Додик: У августу ће бити расписан тендер за изградњу моста у Градишци

25.04.2018 Актуелно

 

„То је бескрајна клацкалица гдје је Република Српска, нажалост, у таквој позицији да од Хрвата зависи начин на који ће и када почети градња. Али мислим да је и њих више срамота да одгађају“, рекао је Додик новинарима Градишци након са састанка са те општине начелником Зораном Аџићем.

Он је истакао да ће изградњом тог моста бити растерећен саобраћај и урбаном дијелу Градишке и омогућена боља и бржа комуникација ка самом граничном прелазу са Хрватском.

Додик је навео да у десет година од изградње ауто-пута нема ко није покушао да заустави градњу моста.

„То су чиниле институције БиХ када су скинуле мост као приоритет, а онда смо морали да то враћамо. Затим је Хрватска ушла у ЕУ и жељела да тај проблем пребаци на ЕУ, не желећи да издваја своја властита средства“, рекао је Додик.

Он је истакао да је све то ишло на штету Републике Српске, али да је Српска стрпљиво чекала.

Предсједник Српске нагласио је да је примарни посао у области инфраструктуре за Српску изградња ауто-пута према Добоју, који ће бити завршен овог љета.

„Затим ћемо наставити изградњу ауто-пута даље према Модричи и Шамцу, Брчком и Бијељини, граници са Србијом, и то је примарни путни правац који ми желимо да изградимо у овом времену“, рекао је Додик.

Архива