Додик: Опозиција користи тужне догађаје за напад на полицију Српске

22.04.2018 Актуелно

 

„Ја стојим иза полиције Републике Српске. Не стојим иза евентуално неодговорних појединаца којих може бити у полицији, али то није разлог да се удари на институцију – полицију Републике Српске“, рекао је Додик новинарима у Добоју.

Предсједник Српске истиче да су напади чланица Савеза за промјене на пет најважнијих институција у Српској – предсједника, Владу, парламент, МУП и Радио-телевизија Републике Српске – очекивани и раније предвиђени.

„Jош прије двије године сам говорио о концепту напада на пет најважнијих институција у Републици Српској – а то су предсједник, Влада, парламент, МУП и РТРС и све смо то видјели“, рекао је Додик.

Он је указао на перманентне нападе опозиције на функцију предсједника, на инциденте звиждањем и бацањем столица у Народној скупштини Републике Српске и на јавне нападе на рад РТРС, истичући да је „сада дошао ред да се нападне полиција“.

„То је она полиција коју смо сачували да нам не узму и однесу горе у Сарајево“, рекао је Додик.

Он каже да су одређени представници Савеза за промјене успјели да промијене свој однос према Републици Српској, што је, како је навео, обиљежје њихових промјена.

„Они су требали да иду у Сарајево да представљају Републику Српску, а они се враћају из Сарајева и дисциплинују и наносе штету Српској“, рекао је Додик.

Архива