Додик: Полиција дио борбе за јаку Српску

04.04.2018 Актуелно

 

Додик је истакао да Република Српска посебну захвалност дугује за више од 780 припадника МУП-а који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је навео да је прије 26 година формирана полиција Републике Српске јер је Српска након оснивања 9. јануара 1992. године имала циљ да обезбиједи своју државност.

Предсједник Српске нагласио је да су Срби створили државу – Републику Српску коју су касније одбранили у одбрамбено-отаџбинском рату у чему је одлучујућу улогу, осим Војске Републике Српске, имала и полиција.

„Република Српска има сва обиљежја државе и биће држава каква треба да буде. Сада смо у БиХ, прихватили смо Дејтонски споразум, али нас међународна заједница није поштовала, већ је покушавала да нас сломи и да нама манипулише“, каже Додик.

Он је додао да се Српска одбранила од наметнуте реформе полиције која је имала за циљ да Република Српска и њена полиција нестану.

„Важан је дан када смо одбили ту реформу. Радићемо на опремању и обучавању полиције, с циљем да она брани свој народ. Мржња према нама опет постоји, али је несаломива љубав према Српској“, рекао је Додик.

Он је навео да нико не може да отима надлежности Републици Српској.

„Нашу слободу треба да брани полиција Српске, а не оружане структуре БиХ које раде против Српске. На њеној сатанизацији ради и ОБА. БиХ функционише антидејтонски и о томе се мора причати. Слобода Српске зависи од тога да ли Срби имају државу јер кад год је нисмо имали, страдали смо“, истакао је Додик.

Он је нагласио да посљедњих година са нивоа БиХ и споља многи оспоравају и покушавају да руше институције Српске, али да у томе неће успјети.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик пожелио је припадницима МУП-а Српске да служе слободи, народу и држави, истакавши да Влада Српске и он подржавају полицију и желе да она представља репер слободе Срба на овим просторима.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас у Бањалуци обиљежава 4. април – Дан полиције Републике Српске, а свечаности, осим Додика, присуствују предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и премијер Српске Жељка Цвијановић.

Архива