Додик: Један амбасадор тражио хапшење руководства Српске

28.04.2018 Актуелно

 

„Тај тужилац ми је рекао да је то од њега тражено и да је он навео да нема доказа“, рекао је Додик за Алтернативну телевизију, али није желио да каже о коме је ријеч.

Додик каже да постоји оперативни налог за његово праћење, али и праћење премијера Српске Жељке Цвијановић и осталих важних људи у Српској.

Предсједник Српске сматра да цинично звучи изјава потпредсједника СДС-а Александре Пандуревић да је наредио прислушкивања људи из опозиције, будући да је он једини за којег се зна да је прислушкиван.

„Прије годину дана Тужилаштво и Суд БиХ јасно су рекли да је мој телефон у периоду од шест мјесеци прислушкиван. Стално се прави притисак“, рекао је Додик.

Он је истакао да представници Српске у заједничким институцијама БиХ треба да представљају Републику Српску.

„Нажалост, у Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ имамо Србе који раде против Републике Српске. Оне исте Србе који су измислили причу о паравојним формацијама, која је направила озбиљну штету Српској“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је измишљена прича о паравојним формацијама Српску представила у негативном смислу у свјетским медијима.

„Немамо никакве користи од заједничких институција, као што немамо користи ни од БиХ“, нагласио је Додик.

Архива