Додик: Обновити снагу српског народа

09.04.2018 Актуелно

Додик је рекао да данашњи боравак предсједника Србије Александра Вучића у Мостару довољно говори о његовој подршци, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

„Заједно радимо на плановима за будућност“, истакао је Додик који је присуствовао састанку Вучића са представницима Координационог одбора српских удружења и организација у Мостару.

Вучић је са представницима Координационог одбора српских удружења разговарао о инфраструктурним и другим пројектима од важности за српску заједницу на том подручју.

Он је истакао да Србија жели да помогне на конкретан начин, пројектима који су од виталног значаја.

„Тражимо од вас само да се договорите како заједно да радите на заштити и опстанку српског народа овде“, рекао је Вучић.

Представници Координационог одбора истакли су да је питање свих питања у Херцеговачко-неретванском кантону конститутивност и затражили од Вучића и Додика да помогну да се промијени уставни положај Срба који ту живе.

Управо због неријешеног уставног положаја Срба, високообразовани српски кадрови не могу да нађу запослење, поручили су из Координационог одбора српских организација.

„Запошљавања је, нажалост, све мање и до њега се све теже долази. Овде ни у законодавним, ни у извршним органима, нема довољан број Срба“, истакли су представници Координационог одбора.

Вучић је обећао финансијску помоћ Србије за изградњу и опремање Српског културног центра и друге пројекте српског народа у Мостару из области културе.

Архива