Влада ће помоћи у санацији штете и у домаћинствима и у пољопривреди

22.03.2018 Актуелно

 

„У сталном сам контакту са начелницима општина које су задесиле поплаве, нека подручја сам обишла и пратим дешавања на терену. Важно је да грађани знају да није изостала правовремена реакција из Владе и да ће и овај пут Влада учинити оно што је у њеној моћи како би се штете санирале и у домаћинствима и у пољопривреди“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је Влада данас на сједници разматрала Информацију о стању у поплављеним подручјима.

„Задужили смо Републичку дирекцију за обнову и изградњу да заједно са јединицама локалне самоуправе начини процјену штете како би се помогло у санацији објеката који су поплављени. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ће, такође, уз помоћ јединица локалне самоуправе направити процјену штете и планирамо помоћ и пољопривредницима“, нагласила је предсједник Владе Српске.

Цвијановићева је истакла да ће Министарство управе и локалне самоуправе од општина прибавити оперативне трошкове настале током ових поплава које ће Влада уплатити.

Она је додала да се, према најновијим информацијама, очекује стагнација водостаја ријеке Саве и да неће бити додатних плављења, а Сана и Уна су у водостајима који нису алармантни.

Архива