Шпирић: Иванић нема шансе против Додика

26.03.2018 Актуелно

„Ми смо партија збира, а не разлике, нама прилазе људи. Они дијеле плијен, а избори су тек у октобру“, рекао је Шпирић.

Казао је да је СНСД демократска странка иако сви чланови о свему не мисле исто.

„Мислим да је СНСД демократска странка, не мислимо о свему исто, ми смо партија с јасним програмом. Кад усагласимо став, сваки појединац је дужан да се држи тог става. Зато није било напуштање СНСД-а. Милорад Додик води политику збира, ако је то политика ХДЗ-а, ја им честитам“, навео је Шпирић.

Шпирић је током гостовања на Н1 говорио је и о медијским иступима министра безбједности БиХ Драгана Мектића.

„Драган Мектић је министар сигурности унутар Савјета министара, он није слободан стријелац. Он би требао да говори у име органа. Када је Савјет министара донио одлуку да постоји паравојска у РС? Никада. СЗП је мимо воље бирача формирао власт с партијама из Федерације. Не љутим се ја много на то што Драган Мектић ради. Када аналитичар из РС даје коментаре о безбједоносној ситуацији, то је коментар против БиХ, када Кустурица коментарише односе, он је против БиХ“, нагласио је Шпирић. .Ко су Ноћни вукови?

На питање новинара ко су ноћни вукови, Шпирић је рекао да не зна ко су они. Пита зашто министар Мектић и Савјет министара није направило каталог организација и појединаца који угрожавају БиХ.

„Знамо ли ми да ли постоје људе који су били на Гуантанаму, а сада су у БиХ? МУП РС није политичка организација већ је Владина организација. Постоје званичне сагласности, сви су дали сагласност на набавку тог наоружања. Није то баш све тако као што представља министар Мектић. Ту има помало додворавања центрима. Додик је господин, он је српски и предсједник Републике Српске. Не знам је ли проруски или проамерички“, закључио је Шпирић.

Архива