Предсједнику Српске највеће признање општине Сребреница

05.03.2018 Актуелно

Приједлог Комисије о додјели награда и признања поводом Дана општине усвојен је већином од 11 гласова и те награде ће бити додијељене на свечаној сједници Скупштине општине 11. марта у 12.00 часова у сребреничком Културном центру. 

Усвајању овог приједлога претходила је жучна расправа и непомирљиви ставови око додјеле највећег општинског признања, па су бошњачки одборници напустили сједницу. 

За највеће општинско признање предложен је предсједник Републике Српске Милорад Додик и за тај приједлог су се једногласно изјаснили и српски и бошњачки чланови Комисије за додјелу награда и признања, те га прослиједили Скупштини општине на разматрање и доношење коначне одлуке о томе, као и о приједлозима за додјелу осталих награда ове општине. 

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић рекао је да је он предложио Додика за највеће општинско признање и да није хтио да повуче тај приједлог на чему су Бошњаци инсистирали јер се они противе свему што је српско. 

„Они се стално противе свему што носи српско име и стално раде на националној подјели и подвајањима да би се додворили својим бирачима. Ја сам начелник свим грађана и желим да са свима сарађујем и да радим у интересу свих, међутим бошњачка политика у Сребреници води се из Сарајева и то доводи до раздора и неповјерења“, оцијенио је Грујичић. 

Он сматра да неки бошњачки одборници желе да изврше притисак и удар на њега најавама да ће организовати протесте и инсценирати немире, те оцјењује да су то бесмислице и да се на тај начин само може успорити развој ове средине што је некима циљ. 

Грујичић је оцијенио „бесмисленим називање квазибошњацима оних који раде у општинској администрацији и сарађују са колегама из другог народа, што чине неки бошњачки одборници, предвођени предсједником Скупштине општине Алијом Табаковићем“. 

„Мој интерес је развој и просперитет Сребренице, њено отварање и привлачење инвеститора који би отворили радна мјеста и за Србе и Бошњаке што претходни Бошњачки начелници нису чинили или су се радна мјеста отварала само за Бошњаке“, рекао је Грујичић. 

 

 

Архива