Продановић: Иванић потврдио да при изради Стратегије није консултовао институције Српске

24.03.2018 Актуелно

„Ако је све усвојено по процедури, како то Иванић тврди, због чега је проведена једногодишња јавна расправа у Републици Српској, ФБиХ и Брчко дистрикту прије усвајања документа који се тицао праваца спољне политике БиХ 2003. Те године министар иностраних послова у Савјету министара био је управо Младен Иванић. Да ли је могуће да се данас не сјећа како је прије 15 година Република Српска и те како била питана и укључена у израду документа који се тицао праваца спољне политике БиХ“, истакао је Продановић.

Он је оцијенио да је ово је само „један у низу доказа игнорантског односа српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића према Републици Српској у којој је, нажалост, добио гласове“.

„Позивамо га да јавно каже с којим институцијама и појединцима се консултовао прије доношења тако важне одлуке, кад већ и сам признаје да није са инстититуцијама Републике Српске“, рекао је Продановић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је јуче писмо Иванићу у којем је изразио оштро противљење због начина на који је усвојена Стратегија спољне политике БиХ за период 2018-2023. и позвао га да повуче своју сагласност са овог документа, који је већ чином објављивања нанио немјерљиву штету Републици Српској.

Архива