Поштујем одлуку општинских органа о додјели признања

10.03.2018 Актуелно

 

„Колико знам, општинска комисија која је била изабрана да одреди носиоце признања за ову годину. Била је мултиетничка и у њој је било и Срба и Бошњака. Једногласно су подржали приједлог када сам ја у питању, а онда је неко преспавао ноћ и из Сарајева позвао и рекао не може то“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву, истичући да ће воља изабраних органа Сребренице бити испоштована.

Поручујући Бошњацима да ништа није уперено против њих, Додик је рекао да морају да знају да Сребреница припада свима и да тамо постоји демократски изабрана власт која одлучује и чије он одлуке поштује.

„Нема више могућности за стереотипе и лажи које је претходна локална власт предвођена Бошњацима пласирала, не само у региону, него у свијету“, нагласио је предсједник Српске.

Према његовим ријечима, очигледно је да некоме ово смета, а није сметало када се новинарка ФТВ пријавила да гласа у Сребреници, а дан послије се вратила у Сарајево или кад је Муамер Зукорлић долазио из Србије да гласа у БиХ.

Одговарајући на новинарско питање да је данас у Источном Сарајеву за Републику Српску више пута рекао да је држава, Додик је констатовао да „испада да смо дупла држава у односу на оно што је Федерација“.

Он је додао да се за члана Предсједништва БиХ кандидује јер нема законског основа да буде још један мандат на челу Српске.

„Ја ћу у Предсједништву покушати бар 20 дана да направим нешто од те земље. Ако не успијем, шта ћу ту“, закључио је Додик.

Архива